Footer

Copyright © 2020 Sitiarooms. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Footer

Copyright © 2020 Sitiarooms. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Καλως Ηλθατε

 

Απολαύστε διακοπές

στον τόπο της φιλοξενίας, του φυσικού κάλους και της ηρεμίας.

 

Η Ανατολική Κρήτη σας περιμένει...

Ο Συλλογος

Το σωματείο με την επωνυμία "ΕΣΤΙΑ", είναι η ένωση ιδιοκτητών τουριστικών επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Σητείας. Περιλαμβάνει ιδιοκτήτες, Σητείας, Ξερόκαμπου, Γούδουρα, Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού και Μόχλου.

Αποδράσεις

Αξιοθέτα στην περιοχή, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι έντονου ενδιαφέροντος. Φυσική ομορφιά και περιοχές Natura.

Αξιοθέατα

Palace of Zakros Η Ζάκρος είναι ένα από τα μεγάλα κέντρα του μινωικού πολιτισμού και είναι το μικρότερο από τα τέσσερα ανάκτορα της μινωικής Κρήτης μετά το ανάκτορο της Κνωσού, της Φαιστού και των Μαλίων και είναι κτισμένο σε προφυλαγμένο κόλπο.
Στο βορειότερο άκρο της ανατολικής ακτής της Κρήτης υπάρχει ένας μινωικός οικισμός, το Παλαίκαστρο. Ο οικισμός άκμασε κατά τη διάρκεια της Υστερομινωικής περιόδου και ερημώθηκε την ίδια περίοδο με τη Ζάκρο.
     
Αξιόλογο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα μικρό νησάκι, ο Μόχλος. Στη μινωική εποχή δεν ήταν νησί αλλά χερσόνησος και διέθετε δυο λιμάνια.
Στο χωριό Μακρύ Γιαλό, το οποίο βρίσκεται 63 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο, έχουν αποκαλυφθεί μια μινωική και μια ρωμαϊκή έπαυλη.
     
Δίπλα στο ξακουστό φοινικόδασος Βάι και σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από τη Σητεία βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ιτάνου. Η Ίτανος είναι μια από τις τρεις ισχυρές πόλεις της ανατολικής Κρήτης.
     
Η επαρχία της Σητείας διαθέτει δυο από τις πιο σπουδαίες και ιστορικές μονές της Κρήτης. Η μια είναι η μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής και η άλλη η μονή Καψά.
πηγή: Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Κρήτης © Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου

 


 

Φυσική Ομορφιά

Πλουσιότατη και παρθένα είναι η φύση της Επαρχίας Σητείας  naturalbeauty
- Πολλές και εκτεταμένες "Περιοχές NATURA" 
- Πλήθος περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους 
- Δέκα (10) μεγάλα φαράγγια 
- Τριακόσια (300) σπήλαια με μεγάλο ενδιαφέρον 
- Δύο χιλιάδες εκατό (2100) είδη αυτοφυών φυτών από τα οποία 300 ενδημικά και πολλα αρωματικά και φαρμακευτικά. 
- Μεγάλος αριθμός σπανίων ζώων και πουλιών ανάμεσα στα οποία η μεγαλύτερη στον κόσμο αποικία του γερακιού της Ελεονόρας (FALCO DE ELEONORA). 
- Ο πλουσιότερος και πιο παρθένος θαλάσσιος βιότοπος στο Αιγαίο (Βορείως της νήσου Ψείρας) 
- Εκτεταμένα λιβάδια με το προστατευόμενο είδος φυκιού "Ποσειδώνια" 
- Το μοναδικό στην Ευρώπη φοινικόδασος Βάϊ 
 

 


 

Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4

zakrose4

Η περιπέτεια του Ε4 ξεκινά από τα Πυρηναία όπου βρίσκεται η αρχή του και αφού διασχίσει τους κυριότερους ορεινούς όγκους της Ευρώπης καταλήγει στη Ζάκρο, το ανατολικότερο σημείο της Κρήτης. Το Ε4 Κρήτης προσφέρει την ευκαιρία στον επισκέπτη του νησιού να ζήσει υπέροχες εμπειρίες στα μικρά ψαροχώρια ή στα ορεινά χωριά που διασχίζει.

Οι διαδρομές του Ε4, θα σε οδηγήσουν να γνωρίσεις την υπέροχη φύση και τους ανθρώπους της Σητείας και είναι κατάλληλες για πεζοπορία όλο το χρόνο.

 

 


 

Γεωπάρκο Σητείας

karidiΤο Πάρκο βρίσκεται στο Ανατολικό τμήμα της Κρήτης. Περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της Σητείας και ολόκληρες τις περιοχές της Ίτανου και της Λεύκης, καθώς και όλες τις παράκτιες περιοχές από Βορρά προς Νότο. Εντός του Πάρκου υπάρχουν, μεταξύ άλλων, οι γνωστές περιοχές Ζάκρου, Παλαίκαστρου, Ζήρου, Ξερόκαμπου, Σίτανου και Καρυδίου.

Τα όρια του Πάρκου έχουν χαραχθεί με σαφήνεια και αγκαλιάζουν μία μεγάλη έκταση συνολικού εμβαδού 361,4 106 τ.μ. (ή 361,4 εκτάρια).

Το Πάρκο χαρακτηρίζεται από μία ευρεία ποικιλία στοιχείων του αβιοτικού και βιοτικού περιβάλλοντος και αποτελεί έναν μοναδικό γεωτουριστικό προορισμό.

Το Φυσικό Πάρκο Σητείας χαρακτηρίζεται από πολύ πλούσια γεωκληρονομιά η οποία περιλαμβάνει εντυπωσιακά πετρώματα από τις βασικότερες αλπικές τεκτονικές ενότητες, ιδιαίτερους σχηματισμούς και γεωμορφές στις μεταλπικές ενότητες, χαρακτηριστικές τεκτονικές και μικροτεκτονικές δομές, καθώς και πλούτο απολιθωμάτων.
Το Φυσικό Πάρκο Σητείας προσφέρεται για πολυάριθμες δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα προτιμήσεων, από εκείνους που απλώς επιθυμούν να ξεκουραστούν σε ένα παραδοσιακό και μοναδικό μέρος της Κρήτης μέχρι και τους πιο απαιτητικούς που αποζητούν την περιπέτεια.
 

rihtis zakrose4 karidi naturalbeauty
You are here:

Φωτογραφιες Περιοχης

Copy of sitia ph mohlos
ph makrigialos ph kouremenos
katozakros toplou

Travel Agency

sitianholidays

Παραλιες

itanos 2 mohlos
xerokambos 1 ph vai
sitia makrigialos

Χαρτης Περιοχης

map

Επικοινωνια

Αγαπητοί επισκέπτες,

αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε. Το συντομότερο δυνατό θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

"ΕΣΤΙΑ" Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων - Δωματίων Σητείας